Hoe werkt een onderbrekingsvrije stroomvoorziening (UPS)?

Het is een veel voorkomende vraag voor mensen om te vragen hoe UPS-apparaten werken. Een ononderbreekbare stroomvoorziening (UPS), ook bekend als een back-upbatterij, levert noodstroom wanneer uw normale stroombron uitvalt of de spanning tot een onaanvaardbaar niveau daalt. Een UPS zorgt voor een veilige, ordelijke uitschakeling van een computer en aangesloten apparatuur. De grootte en het ontwerp van een UPS bepalen hoe lang deze stroom zal leveren. U bent bijvoorbeeld met uw computer aan het genieten van sportweddenschappen bet777 en plotseling valt de stroom uit. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn als u geen stroomvoorziening had, toch? Met een UPS kunt u eindeloos genieten van streaming zonder zorgen te maken over stroomuitval en u kunt genieten van uw sportweddenschappen trends zonder onderbreking.

UPS-topologieën

Verschillende UPS-topologieën bieden specifieke niveaus van vermogensbeveiliging. Een Cyber Power UPS behoort tot één van deze drie topologieën: stand-by, lijninteractief en dubbele conversie.

Stand-by is de meest basale UPS-topologie. Een stand-by UPS neemt zijn toevlucht tot noodstroomvoorziening op batterijen in geval van veel voorkomende stroomproblemen zoals een stroomstoring, spanningsdaling of spanningspiek. Wanneer de inkomende netspanning onder of boven veilige spanningsniveaus daalt, schakelt de UPS over op gelijkstroomvoeding en inverteert deze vervolgens naar wisselstroomvoeding om aangesloten apparatuur te laten werken. Deze modellen zijn ontworpen voor consumentenelektronica, computers op instapniveau, POS-systemen, beveiligingssystemen en andere elektronische basisapparatuur.

Een lijninteractieve UPS is voorzien van technologie waarmee kleine stroomschommelingen (onder- en overspanning) kunnen worden gecorrigeerd zonder over te schakelen op batterijvoeding. Dit type UPS heeft een autotransformator die lage spanningen (b.v. brownouts) en overspanningen (b.v. swells) regelt zonder naar de batterij te hoeven overschakelen. Lijninteractieve UPS-modellen worden doorgaans gebruikt voor consumentenelektronica, PC’s, spelsystemen, home theater elektronica, netwerkapparatuur en servers uit het basis- tot middensegment. Zij leveren stroom tijdens gebeurtenissen als een stroomstoring, spanningsdaling, spanningspiek of overspanning.

Een UPS met dubbele conversie levert een consistente, schone en bijna perfecte stroomvoorziening, ongeacht de conditie van de binnenkomende stroom. Deze UPS zet binnenkomende wisselstroom om in gelijkstroom, en vervolgens weer terug in wisselstroom. UPS-systemen met deze technologie werken 100 procent van de tijd op geïsoleerde gelijkstroom en hebben een nuloverdrachttijd omdat ze nooit naar gelijkstroom moeten overschakelen. UPS-systemen met dubbele conversie zijn ontworpen om bedrijfskritische IT-apparatuur, datacenterinstallaties, high-end servers, grote telecominstallaties en opslagtoepassingen, en geavanceerde netwerkapparatuur te beschermen tegen schade veroorzaakt door een stroomstoring, spanningsdip, spanningspiek, overspanning, spanningspiek, frequentieruis, frequentievariatie of harmonische vervorming.

UPS-uitgangsgolfvormen

UPS-systemen hebben een sinusgolf- of een gesimuleerde sinusgolfuitgang, afhankelijk van het model.

  • Sinusgolf uitgang: De hoogste kwaliteit is sinusgolf, een gelijkmatige, repetitieve oscillatie van wisselstroom. UPS-systemen op bedrijfsniveau produceren sinusvormige stroom om gevoelige elektronische apparatuur te laten werken. De sinusvormige uitgang zorgt ervoor dat apparatuur die gebruik maakt van actieve PFC-voedingen niet wordt uitgeschakeld wanneer van netvoeding op batterijvoeding wordt overgeschakeld.
  • Gesimuleerde sinusvormige uitgang: Een benaderde sinusgolf uitgangsgolfvorm. Deze maakt gebruik van pulsgolfmodulatie om een getrapte, benaderde sinusgolf te genereren voor een kosteneffectievere back-upvoeding op batterijen voor apparatuur die geen sinusgolfvoeding nodig heeft. De technologie die wordt gebruikt om dit type uitgangsvermogen te produceren is minder duur om te produceren en wordt vaak gebruikt in stand-by en interactieve UPS-systemen.

Bedrijven investeren tegenwoordig grote sommen geld in hun IT-infrastructuur, evenals in de energie die nodig is om deze draaiende te houden. Zij rekenen op deze investering om productief en concurrerend te blijven. Het is daarom een slecht idee om die infrastructuur onbeschermd te laten tegen elektrische dips, pieken en onderbrekingen. Een goed gebouwde oplossing voor stroombeveiliging, met hoogwaardige, uiterst efficiënte UPS-hardware, kan uw bedrijfstoepassingen beschikbaar houden, uw stroomkosten beheersbaar en uw gegevens veilig. Door de basisprincipes te begrijpen van wat een UPS doet en hoe u de juiste UPS voor uw behoeften kiest, zullen uw bedrijfskritische systemen altijd over de schone, betrouwbare elektriciteit beschikken die ze nodig hebben om succes op lange termijn te boeken.

Gepubliceerd in: Page